مراقبت از نوزاد در فصل زمستان
آنچه در این مقاله می خوانید...
چرا مراقبت از نوزاد در فصل زمستان مهم است؟مشکلات ناشی از ویروس در زمستانعلائم عفونتهای زمستانی در نوزاداننکات مفید برای مراقبت از نوزاد در فصل زمستان از دستگاه بخور استفاده کنید از مرطوب کننده استفاده کنید از محصولات زیاد استفاده نکنید کودک خود را بهخوبی ماساژ دهید۵٫ از پتوهای سنگین استفاده نکنید نوزاد خود را با لباس راحت بپوشانید دمای اتاق نوزاد خود را بررسی کنید به واکسیناسیون نوزاد خود توجه داشته باشید به نوزاد خود شیر دهید بهداشت خود را رعایت کنید در محیط بیرون از خانه مراقب باشید سوپ را در رژیم غذایی کودک خود قرار دهیدننو بهترین گزینه برای مراقبت از نوزاد در فصل زمستانهمه ما فصل زمستان را دوست داریم، اما وقتی هوای بیرون بسیار سرد میشود، زندگی برای ما سخت میشود و این سوال پیش میآید که مراقبت از نوزاد در فصل زمستان چگونه است. در زمستانها، تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که در خانه بمانید و اگر مادر جدیدی هستید، میخواهید از کودک خود در برابر بادهای شدید بیرون محافظت کنید. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن کودک شما هنوز در حال رشد است، نوزاد شما مستعد ابتلا به سرماخوردگی و عفونت است و این باعث میشود شما را نگران کند. اما با انجام اقدامات پیشگیرانه، میتوانید کودک خود را گرم و ایمن نگه دارید. برای اطلاع از نحوه مراقبت از نوزاد در فصل زمستان این مطلب را بخوانید.
چرا مراقبت از نوزاد در فصل زمستان مهم است؟
نوزادان تازه متولد شده نیاز به مراقبت و حمایت مداوم دارند تا زمانی که به نقطهای برسند که بتوانند از خود مراقبت کنند. اما آنها در فصل زمستان به مراقبت بیشتری احتیاج دارند زیرا کاهش دما باعث ایجاد فرایندهای مختلف در بدن میشود تا خود را ایمن نگه دارد و اندامهای حیاتی بهخوبی کار کنند. در نتیجه بیشتر این انرژی برای حفظ مناسب دمای بدن و گرم نگه داشتن نقاط دیگر بدن استفاده میشود. این موضوع باعث میشود که ایمنی بدن با مشکل مواجه شود. در زمستان، میکروبها و ویروسها رشد میکنند و میزبانهایی را پیدا میکنند که بدن ضعیفی داشته باشند. همراه با کاهش ایمنی، نوزادان به بیماری شده و احتمال بیماری در آنها افزایش مییابد.
مشکلات ناشی از ویروس در زمستان
زمستان فصل آنفولانزا است. در این فصل از سال، ویروس به راحتی گسترش مییابد و در مدت زمان کوتاهی همه را تحت تأثیر قرار میدهد. این امر باعث بروز بیماریهای معمول زمستانی مانند:
آنفولانزا، برونشیولیت و انواع ویروسهای حساس تنفسی که بر دستگاه تنفسی تأثیر میگذارند و منجر به سرفه و مشکلات شدید تنفسی میشود.
علائم عفونتهای زمستانی در نوزادان
اکثر عفونتهایی که در زمستان رخ میدهند علائم شدیدی دارند که تشخیص آنها را راحتتر میکند. اگر نوزاد شما عفونت داشته باشد، علائم زیر مشاهده میشود:
- سرفه شدید
- استفراغ شدید
- مشکل در تنفس
- صدای خس خس و سرفه
- درد در قفسه سینه
- آبریزش بینی
- تب
- سرفه
- سردرد
- احساس خستگی
نکات مفید برای مراقبت از نوزاد در فصل زمستان
در ادامه مطلب زیر به نحوه مراقبت از پوست و سلامت کودک در فصل زمستان اشاره شده است که شامل موارد زیر است:
-
از دستگاه بخور استفاده کنید
اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید، استفاده از دستگاه بخور در اتاق نوزاد ضروری است. در زمستانها، درجه حرارت کاهش مییابد، بنابراین پیشنهاد میشود از سیستمهای گرمایشی یا بخاریهای قابل حمل در اتاق نوزاد خود استفاده کنید. اگر از دستگاه گرمایشی استفاده میکنید، میتوانید از دستگاه بخور استفاده کنید تا سطح رطوبت بهینه حفظ شود.
-
از مرطوب کننده استفاده کنید
در زمستان پوست کودک بسیار حساس است و هوای سرد و خشک زمستان میتواند آن را خشک کند. اگر میخواهید پوست کودک خود را نرم و لطیف نگه دارید، از کرمها و مرطوب کنندههای پوست که مختص پوست نوزاد ساخته شده، استفاده کنید. میتوانید از کرم یا لوسیون غنی از خامه و کره نیز استفاده کنید، زیرا به حفظ درخشندگی و بافت پوست کودک شما کمک میکند.
-
از محصولات زیاد استفاده نکنید
به عنوان والدین نوزاد، ممکن است بخواهید محصولات جدیدی را برای مراقبت از نوزاد که در فروشگاهها موجود است خریداری کنید. اما توجه داشته باشید که استفاده از محصولات فراوان روی پوست نوزاد هیچ فایدهای برای او نخواهد داشت. استفاده از لوسیون و کرم خوب است، اما اگر نوزاد را به طور مداوم حمام کنید و از چند محصول روی پوست او استفاده کنید، تنها باعث خشک شدن پوست او میشود. همچنین از صابون و شامپو به صورت روزانه یا مکرر خودداری کنید. این محصولات رطوبت پوست را از بین میبرند و باعث خشک شدن آن میشوند.
-
کودک خود را بهخوبی ماساژ دهید
برای رشد و نمو مناسب کودک، مهم است که روزانه او را ماساژ دهید. ماساژ، جریان خون را در بدن تحریک میکند و به آرامش کودک کمک میکند؛ ضمن این که به طور غیرمستقیم ایمنی کودک را نیز افزایش میدهد. برای ماساژ از یک روغن خوب استفاده کنید و نوزاد را به آرامی ماساژ دهید. در حین انجام این کار، مطمئن شوید اتاقی که در آن نوزاد را ماساژ میدهید گرم باشد، به ویژه در فصل زمستان.
۵٫ از پتوهای سنگین استفاده نکنید
گذاشتن یک پتوی سنگین بر روی نوزاد برای گرم نگه داشتن او ممکن است بهترین راه برای آرامش کودک شما در زمستان به نظر برسد، اما مطمئنترین راه برای گرم نگه داشتن او نیست. اگر از پتوهای سنگین برای گرم نگه داشتن نوزاد خود استفاده میکنید، نوزاد نمیتواند آزادانه دستان خود را حرکت دهد. در حالی که تلاش میکند این کار را انجام دهد، ممکن است آن را روی صورت خود بکشد، که خطر SIDS را افزایش میدهد. بنابراین، پیشنهاد میشود از یک پتو سبک استفاده کنید و دمای اتاق را در حد مطلوب نگه دارید.
-
نوزاد خود را با لباس راحت بپوشانید
پوشاندن کودک در ژاکتهای ضخیم، دستکش، جوراب و کلاه میتواند حرکت نوزاد را محدود کرده و او را تحریک پذیر کند. بنابراین با توجه به دمای اتاق، نوزاد را با لباس مناسب بپوشانید و لباسهایی را انتخاب کنید که بدن نوزاد را کاملاً بپوشاند. همچنین میتوانید نوزاد را مجبور به پوشیدن دستکش و جوراب کنید. این لباسها نوزاد شما را گرم نگه میدارند و نوزاد را در طول شب به خواب آرامش میرساند. برای راحتی نوزاد، کودک خود را در ننو و گهواره قرار دهید تا بهراحتی بخوابد.
-
دمای اتاق نوزاد خود را بررسی کنید
با گرم نگه داشتن خانه و اتاق نوزاد، کودک شما در برابر بادهای شدید زمستانی ایمن و محافظت میشود. پنجرههای خانه خود را بسته و درها را بهخوبی قفل کنید. با توجه به این موارد، اطمینان حاصل کنید که اتاق و نشیمن کودک شما تهویه میشود. در صورت لزوم از بخاری استفاده کنید تا کودک سرما نخورد.
-
به واکسیناسیون نوزاد خود توجه داشته باشید
در زمستان، کودک شما بیشتر مستعد ابتلا به عفونت است. در نتیجه ابتلا به عفونت سبب کاهش قدرت ایمنی در نوزاد میشود. در نتیجه مهم است که نوزاد خود را در زمان مناسب واکسینه کنید.
-
به نوزاد خود شیر دهید
شیر مادر حاوی آنتی بادی و مواد مغذی است که به تقویت ایمنی نوزاد و محافظت از وی در برابر بیماریهای معمول کمک میکند. شیر مادر تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سالم ماندن را در اختیار او قرار میدهد و در دوران شیردهی، گرمای بدن شما نیز برای او آرامش بخش خواهد بود.
-
بهداشت خود را رعایت کنید
شما قرار است اولین نقطه تماس فرزند خود باشید. بنابراین، تمیز و سالم ماندن برای شما کاملاً ضروری است. هر بار که به کودک خود مراجعه میکنید، دستان خود را بشویید و با مواد ضدعفونی کننده ضد عفونی کنید. میکروبها میتوانند کوچکترین راه رسیدن به نوزاد را پیدا کنند. اگر مهمان دارید، مودبانه از آنها بخواهید که قبل از دست زدن به نوزاد شما، دستان خود را بشویند یا از ضدعفونی کننده استفاده کنند.
-
در محیط بیرون از خانه مراقب باشید
هر چند وقت یک بار از خانه بیرون بروید تا کمی هوای تازه بگیرید. اما نوزاد خود را از سر تا پا بپوشانید تا در هوای سرد، سرما نخورد.
-
سوپ را در رژیم غذایی کودک خود قرار دهید
اگر نوزاد شما به سنی رسیده است که میتواند مواد غذایی نیمه جامد را شروع کند، زمستان زمان خوبی برای گنجاندن سوپ در رژیم غذایی او خواهد بود. یک سوپ سالم در هوای سرد او را گرم نگه میدارد. میتوانید برای نوزاد خود سوپ درست کنید و تکههای مرغ یا سبزیجات له شده (یا پوره شده) را به آن اضافه کنید. همچنین، سیر خرد شده را در سوپ قرار دهید، زیرا در زمستان کودک شما را گرم نگه میدارد و از او در برابر بیماریهای مختلف زمستانی محافظت میکند.
ننو بهترین گزینه برای مراقبت از نوزاد در فصل زمستان
گاهی اوقات، حتی انجام بهترین اقدامات احتیاطی نمیتواند از بیماری نوزاد جلوگیری کند. اگر نوزاد شما در فصل زمستان بیمار شد، باید او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید تا معاینه شود. در هر صورت با انجام اقدامات پیشگیرانه، میتوانید از نوزاد خود مراقبت کرده و او را در امان نگه دارید. بهداشت را در خانه خود رعایت کنید و خانه خود را گرم نگه دارید. بهتر است نوزاد خود را در اتاق گرمی در گهواره قرار دهید تا سرما نخورد. وجود فاصله ی مناسب نوزاد در گهواره سنتی از سطح زمین در جلوگیری از انتقال سردی زمین به پهلوهای نوزاد جلوگیری می کند و بسیار برای حفظ نوزاد از سردی هوا موثر و مفید است .ب رای خرید ننو و گهواره سنتی میتوانید به فروشگاه اینترنتی گهواره مهر مراجعه و نسبت به خرید ننو متناسب با سن نوزاد خود اقدام نمایید.
شما عزیزان میتوانید کالای مورد نظر خود را از سراسر شهرهای ایران از جمله مشهد، همدان، شیراز، اصفهان، یزد، تبریز، بندرعباس، اهواز، قم، تهران، کرمان و کرج، سفارش داده و در کمترین زمان ممکن سفارش را درب منزل خود تحویل بگیرید.
برای مشاهده نمونههای بیشتر میتوانید صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید.