بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک چه زمانی است؟
آنچه در این مقاله می خوانید...
بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک را بدانیدجدا کردن اتاق خواب کودک چه تاثیری در زندگی وی دارد؟اولین تاثیر جداسازی اتاق کودکدومین تاثیر جداسازی اتاق کودکبهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک چه زمانی است؟از جدا کردن اتاق خواب کودک قبل از شش ماهگی خودداری کنیدجدا کردن اتاق خواب برای کودکان بالای ۳ سالجدا کردن اتاق خواب برای کودکان بالای ۵ سالنکات مهم در زمان جدا کردن اتاق خواب کودک از والدینمادر بایستی از نظر روحی آمادگی کافی را داشته باشدشرایط روحی فرزند خود را مدنظر قرار دهیدبهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک چه کاری انجام دهیم؟در حال حاضر مساله بسیار مهمی که ذهن والدین را درگیر میکند، جدا کردن اتاق کودک از اتاق آنها است. اغلب والدین به دلیل نگرانی از اینکه اگر در کنار کودکشان نباشند، ممکن است برای آن مشکلی ایجاد شود، ترجیح میدهند کودکشان در کنار تخت آنها بخوابد. مد نظر داشته باشید در صورتی که در زمان مناسب بتوانید نسبت به جدا کردن اتاق کودک خود اقدام کنید، دیگر نباید نگرانی این موضوع باشید. در این مطلب قصد داریم شما را با جدا کردن زمان مناسب جای خواب نوزاد آشنا سازیم. پس همراه ما باشید.
بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک را بدانید
بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک بین سنین ۱۲ تا ۱۸ ماهگی است. چون در این سنین کودک، هنوز وابستگی زیادی به والدین خود ندارد در نتیجه ترس از تاریکی در آن وجود ندارد. برخی از افراد باتجربه میگویند کودکانی که مادر آنها شاغل است، بهتر است تا سن سه سالگی در تختی جداگانه در اتاق فرزند خود بخوابند تا کودک حس اطمینان داشته باشد.
جدا کردن اتاق خواب کودک چه تاثیری در زندگی وی دارد؟
در این مطلب میخواهیم در خصوص جدا کردن اتاق خواب کودک از پدر و مادر صحبت کنیم. اگر این عمل تا سن ۴ سالگی کودک انجام شود باعث تاثیرات زیادی در رفتار او میشود. در ادامه به برخی از این تاثیرات به اختصار اشاره شده است.
اولین تاثیر جداسازی اتاق کودک
جدا کردن اتاق خواب کودک باعث میشود اعتماد کودک نسبت به والدین افزایش یابد و کودکان در مواقعی که والدینشان در کنار آنها نیستند، احساس امنیت کنند.
دومین تاثیر جداسازی اتاق کودک
جدا کردن اتاق خواب کودک باعث تقویت حس استقلال در کودک میگردد و از این طریق کودک درک میکند که از فضای شخصی و فردی خاصی برخوردار است. این احساس به مرور با افزایش سن کودک احساس میشود.
بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک چه زمانی است؟
بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک نکات مهمی دارد که باید به آن توجه کنید. از جمله:
از جدا کردن اتاق خواب کودک قبل از شش ماهگی خودداری کنید
نباید قبل از سن ۶ ماهگی اتاق خواب کودک را از والدین جدا کنید. زیرا تا قبل از این سن، نوزاد آسیب پذیر است و به تغذیه از شیر مادر در طول شبانه روز نیازمند است.
بعد از شش ماهگی کم کم بایستی برای جدا کردن تخت کودک از اتاق پدر و مادر اقدام کنید، یعنی ابتدا تختخواب کودک را با فاصلهای مناسب نسبت به تختخواب پدر و مادر بگذارید ولی نباید کودک را در اتاقی مجزا قرار دهید.
توجه داشته باشید که جدا خوابیدن کودکان، باعث حس استقلال و اجتماعی شدن کودک میشود و در صورتی که این موضوع به تعویق افتد، سبب ایجاد وابستگی بیمارگونهای در کودک میشود. امروزه افراد زیادی در اجتماع وجود دارند که حتی در بزرگسالی به خانواده خود بسیار وابسته هستند و بدون آنها در منزل نمیخوابند که معضل بزرگی است.
جدا کردن اتاق خواب برای کودکان بالای ۳ سال
به مظنور جدا کردن اتاق خواب کودک سه ساله بهتر است کمی صبر کنید و با صحبت کردن فرزندتان را قانع کنید که در اتاق خودش جدا از والدینش بخوابد. حتی در صورتی که فرزند شما در نیمه شب از خواب بیدار شد و به اتاق شما آمد، سعی کنید او را به اتاقش انتقال دهید و در کنار تخت او بمانید تا بهراحتی بخوابد. در صورتی که کودک شما هر شب این کار را با تاخیر انجام داد، اجازه دهید کمی زمان بگذرد سپس به اتاق او بروید و گاهی به او اجازه دهید تا شب کنار شما بخوابد. اما مراقب باشید تا به خوابیدن در اتاق شما عادت نکند.
جدا کردن اتاق خواب برای کودکان بالای ۵ سال
برای جدا کردن اتاق خواب کودک بالای ۵ ساله ضروری است که به تدریج این کار را انجام دهید. ابتدا بایستی تخت کودک را جدا از تخت خودتان قرار دهید و سپس تخت او را به اتاق دیگری انتقال دهید .
در صورتی که کودکتان برای خوابیدن کنار شما اصرار کرد، اجازه ندهید در اتاق شما بخوابد و تلاش کنید از طریق سرگرمیهای مختلف او را مشغول نمایید و به اتاق خوابش منتقل کنید. داشتن گهواره در اتاق خواب تاثیر بسیار زیادی در خواب راحت کودک دارد و میتوانید با آرامش خاطر در اتاق خود استراحت کنید.
نکات مهم در زمان جدا کردن اتاق خواب کودک از والدین
نکات مهمی که در زمان جدا کردن اتاق خواب کودک از والدین باید به آن توجه داشته باشید عبارتند از:
مادر بایستی از نظر روحی آمادگی کافی را داشته باشد
به منظور جدا کردن اتاق کودک همراهی والدین خصوصا مادر نیاز است. مادر باید در این خصوص آرامش خود را حفظ کند تا این مشکل هر چه زودتر رفع شود.
در صورتی که کودکتان را در گهواره میخوابانید بهتر است کنارش دراز نکشید، میتوانید برای کمک به خواب راحت فرزند خود، کنار گهواره او بنشینید، برایش شعر بخوانید، قصه بگویید تا آرام بهخواب فرو رود. از قرار دادن دستان در دست کودک در هنگام خواب خودداری کنید. سعی کنید با برخی حرکات وابستگی را در کودکتان تشدید نکنید. اجازه دهید حس استقلال در کودکتان تقویت شود.
شرایط روحی فرزند خود را مدنظر قرار دهید
چنانچه کودک شما دچار اضطراب و ترس جدایی است، لازم است جدا کردن اتاق کودک از والدین را تحت نظر یک مشاور انجام دهید و در این خصوص فرزندتان را تحت فشار قرار ندهید. مد نظر داشته باشید در صورت جدا نمودن اتاق خواب کودکانی که دچار ترس جدایی هستند، علیرغم تصور برخی از والدین این مشکل بیشتر میشود.
بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک چه کاری انجام دهیم؟
درست است که خوابیدن نوزاد در اتاق والدین یکی از مواردی است که توسط پدر و مادر انتخاب میشود و یک روش بی خطر به نظر میرسد؛ ولی بهطور معمول با تاثیرات منفی بر روی سلامت ذهنی کودک همراه است. پس ضروری است هر چه سریعتر نسبت به جدا کردن محل خواب نوزاد از والدین اقدام کرد. اگر کودکتان در کنار شما و همسرتان میخوابد، بهتر است هرچه سریعتر این عادت را ترک نمایید و اجازه دهید کودکتان در گهواره در اتاق خودش بخوابد. شما عزیزان به عنوان پدر و مادر وظیفه دارید که به درستی یک کودک مستقل، سالم و شاد تربیت کنید. پس ضروری است تا اطمینان حاصل نمایید که همه شرایط مناسب را در اختیار کودک خود قرار دادهاید تا زندگی خوبی داشته باشد. هنگام جداسازی اتاق کودک میتوانید برای اتاق وی، گهواره مناسبی خریداری کنید و به فرزند خود آموزش دهید تا شب در اتاق خود بخوابد. برای خرید گهواره مناسب میتوانید به سایت فروشگاه گهواره مهر مراجعه نموده و سفارش خود را ثبت کنید. برای مشاهده نمونههای ننو در اینستاگرام کلیک کنید.